Normobarische kamer

Normobarische kamer

Geregistreerd ontwerp

MMC is leverancier van het apparaat waarbij het volledig geautomatiseerde proces zorgt voor de juiste atmosferische parameters in het interieur. De kamer is volledig uitgerust en CE-gecertificeerd.

De normobarische kamer is een drukkamer die is samengesteld uit verschillende kamers die zo zijn uitgerust dat u er voor sessies van twee uur kunt verblijven. De kamer is uitgerust met een slot, waardoor een overgang ontstaat tussen de druk in de kamer – 1500 hPa en buiten – 1000 hPa. Hierdoor kunt u vrijuit op elk moment van de dag de kamer verlaten en het weer betreden. Het verhoogde gehalte aan koolstofdioxide in het bloed zorgt voor een betere zuurstofopname door cellen van het menselijk lichaam, omdat het de ontkoppeling van zuurstof van hemoglobine in de haarvaten vergemakkelijkt, waar dit het meest nodig is.

In het menselijk lichaam dat aan deze methode wordt onderworpen, wordt zuurstof niet alleen door hemoglobine overgebracht, maar wordt het ook opgelost in het bloedplasma en dat heeft effect. Het stimuleert perfect de genezing en reparatie van weefsels, verbetert de bloedcirculatie, ondersteunt het lichaam in de strijd tegen infecties en het is ook bactericide in activiteit en het werkt bacteriostatisch. Wat belangrijk is, is dat het ook de zwelling van het weefsel vermindert en het versnelt de eliminatie van koolmonoxide. In de kamer is er een constante druk van ongeveer 1500 hPa, in combinatie met een verhoogd gehalte aan koolstofdioxide in de lucht. We noemen dit nor-mobaar met een normocapnie. Het koolstofdioxidegehalte in de lucht in de normobare ruimte is 0,7 tot 1,9% (in de buitenlucht is hypocapnie aanwezig, omdat er slechts 0,03% koolstofdioxide aanwezig is). Bovendien is de atmosfeer in de normobarische kamer verrijkt met moleculaire waterstof, die 10 tot 20 duizend keer hoger is dan buiten – het is ongeveer 1%. Waterstof vertraagt de celdeling en verlengt de levensduur. Bovendien is het een uiterst effectieve antioxidant wat betekent dat het vrije radicalen bestrijdt die rechtstreeks bijdragen aan de veroudering van alle lichaamscellen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de behandeling met de verhoogde barische druk onder andere de volgende positieve resultaten veroorzaakt:

  • Vermindert ontsteking door alle cellen van zuurstof te voorzien.
  • Versnelt de ontwikkeling van nieuwe bloedvaten.
  • Stimuleert de regeneratie van epitheel.
  • Het heeft een stimulerend effect op huidcellen – fibroblasten. Op deze manier stimuleert het de productie van collageen en elastine, die huid-elasticiteit bieden.
  • Vertraagt de veroudering van het lichaam.
  • Vermindert aanzienlijk de zwelling van beschadigde weefsels.
  • Verhoogt de activiteit van osteoblasten en osteo-clasten – cellen die verantwoordelijk zijn voor de gezondheid van de botten.
  • Het verbetert de toevoer van voedingsstoffen, zelfs naar verre en hypoxische cellen van het lichaam.
  • Verhoogt de lichamelijke en mentale capaciteit van het lichaam en het vermogen om te onthouden.
  • Het verbetert absoluut de zuurstofvoorziening van alle lichaamscellen.

Download hier onze informatiebrochure
Lees hier meer over het onderzoek