Positioneringszitkussen

Positioneringszitkussen

Medisch vormgegeven rolstoelkussen

Naast de anatomische vorm hebben alle kussens de ingebouwde abductieheuvel (verhoging) aan de voorzijde. Deze abductieheuvel helpt de gebruiker rechtop te zitten en drukt de dijen en de knieёn uit elkaar. Daarnaast verbetert het rasterpatroon de luchtcirculatie en vermindert het de schuifkrachten.

Optimale drukpreventie

Door het gebruik van een gietvorm is men in staat een drie dimensionale vorm te geven aan het kussen. De vorm en de afgeronde hoeken van de Ыokjes ор het kussen zorgen voor het weg leiden van de druk ор de geёigende drukpunten. Dit alles resulteert niet alleen in een comfortabele en stabiele zitpositie, maar helpt tevens decubitus te voorkomen.

Rolstoelkussen uit Viscoschuim

bestelcode MMC R3DV 07

Het kussen is opgebouwd uit een in de mal gegoten oftewel gemouleerd viscoschuim. Dit schuim is een Visco 60, wat inhoudt dat het schuim brandvertragend is en een densiteit heeft van 60 kilogram. De hoes is antibacterieel en zelfs MRSA-bestendig en is voorzien van een watergordijn om indringing van water en vocht tegen te gaan. De hoes is gemaakt van onze bekende ММС 210 PU.